top of page

Výživové a stravovacie tipy od nás!

Šport ide ruka v ruke s výživou. S našimi poznatkami v oblasti životosprávy by sme sa chceli podeliť s vami. Získate tak cenné inšpirácie, ktoré by ste inak museli vyhľadávať systémom "pokus-omyl". Náš šport je veľmi náročný, turnaje sa odohrávajú často vo veľmi vysokých teplotách, kedy nemáme možnosť konzumovať optimálne živiny. Naše zdroje energie musia byť preto čo najhodnotnejšie. Na ihrisku by nám prekážali aj kilogramy navyše, preto je pre nás rovnako dôležité udržať si optimálnu hmotnosť a zároveň mať dostatok energie na tréningy.

V našom blogu občas nájdete krátke články aj z tejto oblasti, ktoré vám pomôžu aj vo vašom živote, či už v športe, alebo v zamestnaní.

Náš prvý tip je dusená zelenina pripravovaná v parnom hrnci. Takto pripravená zelenina neobsahuje žiaden znehodnotený tuk, je biologicky čistá a preto vhodná napríklad aj pre deti. Ideálne je ak pochádza z lokálnych zdrojov, vtedy je ešte výživnejšia a verme, že bez pesticídov. Príprava je veľmi rýchla, nezaberie vám mnoho času, preto si toto jedlo pripravujte hlavne cez pracovný týždeň, napríklad na večeru. Po dusení ju môžete posypať morskou soľou (dôležité minerály), alebo syrom - napríklad parmezánom, ktorý má jedinečnú chuť a výživovú hodnotu. Stačí už len poliať olivovým olejom, alebo kokosovým tukom. Želáme dobrú chuť.

Ku každému tipu od nás dostanete aj hodnotnú myšlienku. Tentokrát to je veta z našej myšlienkovej dielne: "Život je taký, aký si ho spravíte". Poznáte ten príbeh o baníkovi, ktorý si každý deň sťažuje na chlieb s džemom, ktorý mu do práce pripravuje denne manželka. Nechutí mu, neznáša džem, ale predsa ho "musí" každý deň zjesť. Naša myšlienka znamená konštatovanie, že za všetko čo máte vo svojom živote "na stole" ste zodpovední predovšetkým vy sami. Ak podľa vás niečo nie je v poriadku, jednoducho to zmeňte! Je to len a len na vás. Neverte príbehom o osude, ktorý na vás niekde čaká... Úspešný týždeň od nás!:)

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page