top of page

CEV Satelit Turnaj Vaduz

Na tento turnaj sme sa celkom tešili. Je relatívne dôležitý pre naše smerovanie, ako aj pre bodové hodnoty do svetového rebríčka. Konečne sme mohli štartovať spoločne, po všetkých zraneniach a konštaláciách skoro optimálna situácia.

Pricestovali sme deň pred turnajom, cesta trvala skoro osem hodín, aby sme sa mohli aklimatizovať a zatrénovať si. Bývali sme v rakúsku v nádnernom penzióne pod lesom, kde bol pokoj a kľud na pohľadanie.

Na kurtoch sme našli kolegyne z Lichtenštajnska, tak sme sa na tréningu pripojili ku nim. Celkom sa nám ťažko dýchalo, predsa len konzistencia vzduchu je vo vysokých horách úplne iná. Inak prostredie bolo ozaj nádherné.

Kvalifikácia sa začínala na druhý deň o 12.30. Väčšinou je na svetových, alebo európskych podujatiach dobrá disciplína, čo sa povie, to platí. Tentokrát to bolo trochu poslabšie. Organizátori meškali a keď sa dostavili, povedali sotva jednu vetu. Následne išli urobiť rozlosovanie ( o 13.15), pričom o 14.00 sa mal hrať prvý zápas. Môžete hádať či sme sa dozvedeli o 13.30 že o pol hodinu hráme na centrálnom kurte. Mali sme čo robiť aby sme sa rozcvičili aspoň ako tak. Center kurt bol postavený do kopca a pri servise z jednej strany sme podávali vyslovene do kopca smerom nahor.

Hrali sme proti francúzskej dvojici, ktoré sme ťažko analyzovali na rozcvičke. Začali sme hrať podľa odhadnutej taktiky, ktorú sme po 6 bodoch zmenili. Prvý set bol absolútne vyrovnaný a spoliehali sme na na našú presvedčivú koncovku. Tam sa ale stali vlastné chyby, ako servis do autu (5cm) a útok do autu podobne tesne. Vieme, že takéto chyby sú fatálne a tak sme išli do druhého setu. Tu zasa náš súper zmenil taktiku a celkom sme nezvládli úvod. Relatívne sa nám podarilo dotiahnuť avšak bez výrazného úspešného servisu sa nám nepodarilo dostať sa do vedenia. Zápas sa pre nás skončil veľmi rýchlo (22:24, 17:21) a K.O. systémom aj celý turnaj.

Z prehry sa dá poučiť a aj naučiť, čo sa týka mentálneho tréningu. Prehry a výhry stoja tesne vedľa seba a my sa učíme ako ich presnejšie trafiť...Momentálne sa už pripravujeme na ďaľšie dôležité turnaje.

Vaduz.jpg

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page