top of page

Zimný priateľský turnaj v Pelhřimove

Nebýva zvykom, že sa v zime dostávame do turnajového tempa. Veď sme nestihli poriadne nasadiť ani to tréningové. V zimných mesiacoch sa z časti oddychuje a v januári sa začína trénovať. Začali sme s kondičkou a s pár hodín s loptami. Celkovo je príprava zatiaľ v "nič moc" fáze. Venujeme sa marketingu, stretnutiam, sponzorom, foteniam, partnerom, aby sme mali jasno, s čím môžeme v sezóne 2015 počítať.

Je jasné, že ani ostatné teamy nemajú momentálne svoju top formu a sú v prípravnej fáze. Preto sme prijali pozvanie na tento priateľský turnaj v Pelhřimove v super areáli "Beachwell".

Mesto Pelhřimov je hodinu cesty od Prahy a beach areál je postavený úplne na novo. Je to krásna hala, postavená zo super materiálov, vo vnútri presvetlená,so strechou, ktorá sa dá použiť aj v lete, keď prší. Cítili sme sa tam veľmi príjemne, v bare bola ponuka teplých polievok, čo sme hneď využili.

Kočky z česka a rakúska boli na sústredení už pár dní pred nami. Kedže mala Gabi ešte halový zápas, mohli sme prísť až na priateľské zápasy v nedeľu.

Hneď z výstavy z Mníchova so Spidertech, sme sa stretli v Prostějove a ráno vyrazili vo fujavici na cesty.

Prvý zápas sme si zahrali s Didi a Marty (Jakubšova, Zolnercikova) a bolo to poriadne kardio. Po pár mesiacoch si vyskúšať turnajové tempo, kde nemôžete dopustiť aby padla nejaká lopta, je riadny masaker. Červeň do tváre nastúpila po prvej rozohre a zasa sme si pripomenuli aký je beach volejbal nesmierne namáhavý šport, hlavne keď ste mimo sezóny, bez prípravy.

Po prvom zápase nám oznámili že rakúska dvojica Hansel, Schweiger končia, pretože sú unavené. Prišli aj s trénermi Lacigou a Prieložným. Igor Prieložný je slovenský tréner, úspešný v zahraničí, ktorý donedávna trénoval ženy v halovom klube. Tak sme sa aspoň porozprávali a zistili sme že pán Laciga vie slušne po česky, čo sme netušili.

Ďalší zápas sme zahrali s veľmi šikovnou a úspešnou českou dvojicou Bonnerová, Hermannová. Vyskúšali sme si príjem s veľmi presným extrémne náročným servisom. Posledný zápas s dvojicou Jarošová, Nováková bol už v polokóme a siahal ďaleko za hranice našich momentálnych fyzických síl.

Beachový deň sme si perfektne užili, a síce v kompletnom vyčerpaní, ale s dobrým pocitom, že sme sa stretli aj ako team a aj so svojimi súperkami (inak kamoškami) aj cez zimu.

IMG_9182_Fotor.jpg


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page