top of page

Pattaya, Thajské zážitky a postrehy!

Keď cestujeme niekam ďaľeko na turnaj, vždy sú to dva rozmery vnímania a koncentrácie. Jeden smer je hlavný, herný a výkonnostný. Musíme sa snažiť dostať sa za pár dní do optimálnej formy a pri aktuálnych klimatických podmienkach a časových posunoch zahrať čo najlepší náš možný výkon. To považujeme za najťažšiu úlohu. Druhý rozmer je cestovateľský, vnímame krajinu, ľudí, zvyky a filozofiu krajiny, v ktorej sme.

V Thajsku poznáme veľa priateľov, ktorí tam zo Slovenska vždy odcestujú na zimu a túto krajinu si nemôžu vynachváliť. Určite záleží aj na konkrétnom mieste, na ktoré sa vyberiete. Tak ako aj u nás je iná atmosféra na Orave v porovnaní s Komárnom.

Cestovali sme už ako naposledy do Číny, z Viedenského letiska do Moskvy a potom z Moskvy do Bangkoku. Z Bangkoku je to do Pattaye na skok, za hodinu a pol autom po slušnej diaľnici. Na letisko pre nás prišli tety z turnaja, mali cedulku s našimi menami, ale v tom pretlaku ich bol problém nájsť, hlavne po 10 hodinovom lete. Vystúpili sme do teploty 36 stupnov, okamzite nas zavalilo teplo a horúčava.

V aute bola zapnutá mega klíma a to sme ešte netušili, že je to národný zvyk, všade nastavovať teplotu o 20 stupňov nižšiu ako je vonku.

Od nášho super kamoša Jóžiho z Komárna sme dostali kontakt na Eda, ktorý žije priamo v Pattayi niekoľko rokov. On nám doporučil aj super ubytovanie na prvé dni. Keď sme docestovali, všimli sme si významný rozdieľ v ľudoch oproti Číne. Boli usmievaví, milí a ochotní pomôcť. To v Číne až tak bežné nie je. Aj po anglicky vedeli všetci, s ktorými sme sa stretli a to už bolo čo povedať.

V ten deň sme sa stihli akurát vyspať a na večer sme zašli do mesta, pozrieť sa kde to vlastne sme. Našli sme super potravinové a iné trhy, stánky s pečenými rybami, ananásmi a kokosmi, výrobky z krokodílej kože, thajské trenky a iné zaujímavosti, ktoré nás hneď v prvý deň nadchli.

Na trhu sme debatovali s lovcom krokodílov. Teda aspoň sa tak tváril, keď predával výrobky z krokodílov. Ochutnali sme miešaný drink a čudovali sme sa celkom rušnej atmosfére vo večerných hodinách v meste.

Na druhý deň sme sa stretli s Edom z Komárna. Prišiel nás pozrieť do kaviarne, kde sa zároveň predávali šaty. Jedny sme si aj chceli kúpiť, ale potom sme na to zabudli. Edo nás odviezol na kurty, ukázal nám skoro celé mesto.

Pri kurtoch bola ulica, ktorá je zrejme najneslávnejšie slávna v Pattayi, soi 6.

Sú tam počas celého dňa na ulici ľahké ženy, ženomuži, bary, alkohol. Keď sme išli okolo, bolo asi 11 hodín a všetko bolo bizarné. Dievčatá sa akurát preberali po tažkej noci a líčili sa pri malých zrkadielkach teatrálnym spôsobom.

Ďaľší podobný sociálny fenomén sú mladé thajky ruka v ruke s európskymi starcami krátko pred ich koncom. Iné páry sa ani nedá stretnúť.

Poobede, alebo navečer sme vždy zašli na teplé jedlo. Reštaurácie sú tam veľmi variózne a cenovo dostupné. My sme objavili svoju obľúbenú japonskú a tam sme boli asi aj tri krát.

Vždy po tréningu sme sa okúpali v mori. Je to super pocit. Na slovensku takú možnosť nemáme, škoda! Pri mori sme debatovali s hráčkami, bola tam fajn atmosféra. Na pláži si môžete kúpiť čerstvý kokosový orech, ananás a iné fresh ovocie, ktoré vám v tom teple úplne stačí.

Thajsko je veľmi príjemná krajina, na klímu si treba trochu zvykať, ale časom sa dá. Ľudia sú milí, usmievaví a vedia po anglicky! Všade je síce mnoho ruských turistov, ale keď to majú tak blízko, niet sa čo čudovať.

Toľko od nás z Thajska, dočítania nabudúce!

P1040548_Fotor.jpg


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page