top of page

Naša prvá spoločná "svetovka" Xiamen (Čína) úspešná!

Do poslednej chvíle sme čakali či sa dostaneme vôbec do kvalifikácie turnaja. Teamov bolo prihlásených strašne veľa a preto sme dúfali, že nám to vyjde.

List teamov sa vypúšťa až 14 dní pred turnajom, preto si nemôžeme byť isté ničím, a ani si bookovať letenky nejako vopred. List teda vyšiel a my sme sa tešili, že sme na cca 25. mieste v kvalifikácii. Všetko sa určuje podľa bodov, ktoré sme stihli v sezóne nahrať. Nemusíme apelovať, že to vôbec nie je jednoduchá cesta.

Letenky sme si teda zakupili a zostavalo este vybaviť víza. Čínska federácia dochvíľnosť asi nepozná, takže sme čakali asi týždeň na pozývací list. List nechodil a my sme mali posledný deň možnosť zohnať víza, pretože ambasáda mala nasledujúci týždeň voľno. Všetky dokumenty sme teda museli zvládnuť za pár dní. Bola to riadna fuška, ale teraz už sme mali všetko potrebné na cestu.

Leteli sme z Budapešti a na letenke s prestupmi bol uvedený celkový čas cesty 33 hodín. Vopred sme sa pripravili na to, že sa budeme musieť uviesť do polokómy.

Pri prestupe v Moskve sme mali ešte dobrú náladu, skúšali sme si ruské baranice a obzerali matriošky.

Prílet po 10 hodinách do Ghaghzhou v Číne nám dal už poriadne zabrať a v lietadle sme stihli pozrieť asi 6 filmov. Posledný let do Xiamen už bol len hodinu, na palube sme pokecali so španielskou hráčkou, našou kamarátkou a vystúpili do tropického letného počasia.

Prišli sme v pár dennom predstihu aby sme sa aklimatizovali. Hotel bol luxusný, okolie už na hranici bezpečnosti. Prvý deň sme trénovali so španielkami, japonkami a nemkami. Vietor bol brutálny, tažko sa dala zahájiť hra.

Na druhý deň sme absolvovali meeting, kde prišli všetky teamy a rozlosovali sa zápasy v kvalifikácii. Modlili sme sa za dobrého súpera. Dostali sme čínsky mladý team. Začali sme sa takticky pripravovať a na druhý deň ráno sme sa pustili do hry. Vietor ako tak diktoval hru, ale nám sa daril servis, útok a aj obrana, ciže sme sa cítili ako na dobrom koni, ktorý musí vyhrať. Tak sa aj stalo! Strašne sme sa tešili výsledku 2:0 (12, 16) nad číňankami YY.Wang, XX.Wang. Postup do hlavnej súťaže bol teda náš a cieľ dvojročnej sezóny splnený.

Do skupiny v hlavnej súťaži sme dostali Poľky, a dva americké teamy.

Prvý zápas sme hrali skoro ráno (8.00) a pri časovom posune vlastne hráme o 2 v noci, čo bol pocit podobný ako na diskotéke. Vietor fúkal oba dni brutálny a to sa podpísalo na našom výkone celkom dosť. Nevedeli sme servisom využiť vietor, skôr využil on nás a naše súperky to zvládli o dosť lepšie. Boli sme paralizované tým, že sme nemohli využiť ani náš systém rýchlych nahrávok do území, pretože vietor ich nasmeroval vždy úplne inam. V prvých setoch sa nám darilo bojovať ako tak, druhé sety boli nešťastné.

V skupine sme teda skončili na nepostupovom 4.mieste.

Z turnaja si odnášame finálnu pozíciu 25.

S výsledkom sme spokojné, je to obrovská radosť, dostať sa do hlavnej súťaže svetovej série a hlavne sú cenné skúsenosti a obraz, ktorý sme získali aby sme mohli bojovať ďalej.

BeachXiamen.jpeg

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page