top of page

FIVB Challenger, Pattaya Thailand

Na turnaji v Thajsku sme ešte neboli, mysleli sme si, že počasím to bude niečo podobné ako Čína. Ani sme nevedeli ako sme sa mýlili.

Pár dní pred turnajom sme sa dozvedeli, že budeme priamo v hlavnej súťaži a to nás nesmierne potešilo. Išli sme na cestu s týmto vedomím a nastavením.

Keď sme však boli na cestách a prišli sme do Thajska, web stránka FIVB bola nedostupná a tým pádom sme nevedeli, že sa medzičasom stala chyba v systéme, kde sme boli presunuté späť do kvalifikácie.

Keď sme si dali prvý tréning, bolo to dosť zlé, čo sa týka adaptácie na klímu.

Obrovské vlhko a neúnosné teplo, bolo to dosť ťažké sa vyrovnať s týmito podmienkami.

Následne sme mali technický meeting, kde v hoteli nastavili klimatizáciu na 10 stupnov a to už bolo na metabolizmus neúnosné. Nevládali sme teda ani odkomunikovať, čo sa stalo s rozpisom a kde nastala chyba.

Na druhý deň sme teda nastúpili na kvalifikačný zápas, ktorý sme proti američankám prehrali 2:0 (15, 16). Tým sa teda veľmi rýchlo pre nás turnaj skončil, aj keď neprávom. Na druhý deň sme sa pýtali funkcionárov FIVB ako je to možné, čo sa včera stalo a boli veľmi prekvapení.

O tejto chybe netušili a spôsobil ju francúzsky team, ktorý sa nahlásil dvojmo do turnaja a deň pred turnajom sa prehlásili v inom zložení, a tým pádom nemali ísť do hlavnej súťaže, ale zostať v kvalifikácii.

Následne ešte neprišiel ruský team, ktorý ani neoznámil neúčasť a tým nám znemožnil aj druhú možnosť dostať sa do hlavnej súťaže. Ak by to urobil, všetko by bolo v poriadku podľa plánu.

Takto sa pre nás turnaj skončil v prvom kole kvalifikácie, čo sme skutočne neočakávali.

Snažili sme sa využiť teda pobyt v teplej krajine, ktorá je krásna a je čo vidieť, aj keď samozrejme, náš pocit by nebol ideálny, ani keby sme boli v raji...

GetImage.asmx-4.jpeg


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page