top of page

Náš druhý CEV Satelitte turnaj Stuttgart!

Prvý entry list vyšiel dátumovo dosť neskoro a my sme v prvý deň figurovali vysoko v kvalifikáciii. Zabudli však zaradiť mnoho prihlásených teamov a po update sme sa ocitli až na 3. mieste v rezervných teamoch. Nebolo nám teda jasné, či na turnaj pôjdeme, alebo nie. Stále sme však verili, že sa to podarí, zaujímal nás turnaj v nemecku, kde sme ešte nehrali. Nemecké dvojice sú vo svete aj v Európe dosť úspešné, preto sme sa mohli na turnaji čo to priučiť.

Mali sme týždeň tréningové voľno a začali sme pracovať s naším novým fyzioterapeutom Viktorom. Pocitovo sme však boli v dobrej forme aj bez loptových tréningov.

Deň pred turnajom sme horlivo sledovali meniaci sa kvalifikačný list. Na poslednú chvíľu tam skočila dvojica pred nami z Litvy, s ktorou sme si písali, či na turnaj idú. Išli a tým pádom sa musela ešte jedna dvojica posunúť a to sa do hodiny aj stalo. Boli sme akurát u Viktora a prišiel nám email z CEV federácie, či sme schopné zajtra štartovať v Stuttgarte.

S malými deťmi, psami a inými komplikáciami Vám nemusíme líčiť, čo všetko bolo nutné zariadiť a pripraviť sa na 800km cestu. Na meetingu sme mali byť o 12.30, čiže sme museli vyrážať cca o 4 hodine ráno.

Únava bola značná a hralo sa ihneď po meetingu a my z posledného miesta sme hrali prvý zápas.

Na rozcvičku nám zostávalo asi 45 minút. Počasie bolo premenlivé, mali sme pripravené aj okuliare aj pršiplášte. Nakoniec nám však na zápas nepršalo avšak zima bola značná.

Dostali sme prvé nasadené francúzsky Adelin, Longuet, ktoré patria medzi zručnejšie dvojice. Videli sme ich hrať už vo Vadúze.

Piesok bol tvrdý, stavebný druh, po ktorom máte nohy ako robotník. Herne sa nám darilo skvelo. Nepokazili sme ani jeden príjem, minimum vlastných chýb. Súperky striedali podanie, čiže sme ani jedna nepociťovali kondičný tlak a mohli sme sa dobre rozhorať.

Hralo sa novým testovacím systémom na 3 víťazné sety do 15 bodov. Celkom fajn zmena, rýchla, dynamická hra a dobrý spád zápasu. Prvý set sme prehrali 11:15, v druhom sme už boli viac v hre avšak na víťazstvo to bolo málo 12:15, no a tretí sa nám darilo asi najlepšie, kde sme vyhrávali s rozdielom 6 bodov a set pre nás skončil 15:12. V poslednom sete sme sa však mali viac "obuť" do súperiek, čo sa podarilo práve im, kde báger z druhej do predných rohov platil ako zbraň na nás. Prehra 9:15 mrzela o to viac, že sme mali dobrý pocit z hry avšak chuť víťazstva to neprinieslo.

Zápas máme nahratý a daľší krok je analýza s pánom doktorom Mačurom a poučenie sa z nedostatkov.

Na turnajoch sa so slovenskými teamami nestretávame o to viac poteší milé povzbudzovanie českých hráčok na kurte spolu s ich trénerom. Ďakujeme za podporu teamu CZE Zolnerčíkova, Jakubšova a Michal Palinek (tréner), dúfame že sa budeme na zahraničných turnajoch stretávať častejšie!

Momentálne sme v dennej tréningovej príprave, zajtra nás čakajú testy spiroergometrie a fyzioterapia. Pevne veríme že sa dostaneme na najbližšiu svetovku v Xiamen, China.

photo 2-14.JPG
10639530_10205087265888282_5418164595444104043_n.jpg


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page